رگوله‌های معتبر فارکس

رگوله‌های معتبر فارکس

بررسی رگوله‌های معتبر فارکس

بازار فارکس دریچه‌ای به دنیای معاملات جهانی ارز است که امکان فعالیت افراد مختلف در سراسر جهان را فراهم می‌سازد. هر شخص به منظور انجام معاملات باید ابتدا نزد یکی از بروکرهای این حوزه افتتاح حساب نماید. انتخاب بروکر مناسب و ایمن به عوامل متعددی بستگی دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به رگوله (Regualtions) اشاره کرد. در این مقاله از بروکر لانچر با مفهوم رگوله آشنا می‌شویم و به معرفی معتبرهای این حوزه خواهیم پرداخت پس تا انتها با ما همراه باشید.

اهمیت رگوله‌ها در اعتبار سنجی بروکرهای فارکس

همان طور که اطلاع دارید انجام معاملات در بازار فارکس منوط به وجود بروکرها است و هر فرد باید از طریق حساب معاملاتی خود به بازار متصل شود. حال لازم به ذکر است که فاکس بازار معامله جهانی است و نهاد مشخصی برای نظارت بر فعالیت‌های مالی آن به طور کلی وجود ندارد.

چنین شرایطی مشخصاً نگرانی‌هایی در رابطه با امنیت سرمایه برای تریدرها به وجود می‌آورد. به همین سبب دولت‌ها برای پیشگیری از کلاهبرداری‌های احتمالی و یا هرگونه تخلف مالی توسط بروکرها شرکت‌های رگولاتوری را تأسیس کردند.

این نهادهای نظارتی دارای قوانین و مقررات سفت و سختی هستند که بروکر باید از آن‌ها پیروی کند. با پیروی از این قوانین امکان هرگونه تخلف از سمت بروکر به پایین‌ترین حد خود می‌رسد. به علاوه این شرکت‌های رگولاتوری که به طور پیوسته فعالیت بروکرها را بررسی می‌کنند در صورت مشاهده هرگونه تخلف جریمه‌های سنگین اعمال می‌کنند.

معمولا تریدرها هنگام انتخاب بروکر به دلیل وجود انتخاب‌های زیاد و خدمات متنوع دچار سردرگمی می‌شوند. حال در این بین چگونه می‌توان بروکری قابل اعتماد یافت؟ مسلماً بدون وجود رگوله‌ها این امر امکان پذیر نخواهد بود.

در حال حاضر شما با مراجعه به سایت بروکرها می‌توانید در قسمت (Regulations) تمامی موارد فعال را مشاهده کنید و طبق آن تصمیم گیری نمایید. بروکرهایی که دارای رگوله‌های معتبر نیستند معمولاً از گزینه‌های منتخب خط می‌خورند.

این قضیه اهمیت رگوله را نه تنها برای مشتریان بلکه برای خود بروکر نشان می‌دهد. به همین دلیل اکثر بروکرهای معتبر فارکس درصدد دریافت و حفظ رگوله‌ها بر می‌آیند. در نظر داشته باشید رگوله‌های دریافت شده دائمی نیستند و طی شرایطی از بروکرها سلب می‌شوند که در این صورت ضربه بزرگی به شهرت آن مجموعه وارد خواهد شد. از این جهت بروکرها سعی می‌کنند با رعایت تمامی قوانین و مقررات از سلب این امتیاز جلوگیری به عمل آورند.

 

رگوله‌های معتبر فارکس

 

معتبرترین رگوله‌های فارکس

شاید در ابتدا فکر کنید که تنها چند رگوله انگشت‌شمار در جهان وجود دارد؛ اما باید بگوییم که چنین نیست. برخی رگوله‌های این حوزه دارای اعتبار لازم نیستند و چه بسا بروکرهای متخلف برای قانونی نشان دادن فعالیت خود اقدام به دریافت آن‌ها می‌نمایند. حال با شناسایی رگوله‌های معتبر در جهان می‌توان از چنین اتفاقی جلوگیری کرد. به همین سبب در ادامه با برخی از رگوله معتبر در جهان آشنا خواهیم شد.

رگوله SEC

اگر جزو فعالین بازار فارکس باشید و زمانی را صرف بررسی بروکرهای معتبر این حوزه کرده باشید قطعاً رگوله SEC را در لیست مربوطه مشاهده کرده‌اید. این کلمه شکلی اختصاری برای عبارت (Securities and Exchange Commission) است.

این نهاد نظارتی معروف و معتبر در ایالات متحده آمریکا به ثبت رسیده و هدف اصلی آن حفاظت از سرمایه سرمایه گذاران است. این شرکت رگولاتوری در سال 1934 و در اوج رکود اقتصادی آمریکا فعالیت خود را شروع کرده است. این سازمان اجازه دسترسی سرمایه گذاران به اطلاعات دقیق مالی را امکان پذیر می‌کند که شفافیت فعالیت‌های این حوزه را به شدت افزایش می‌دهد.

رگوله FCA

FCA شکل اختصاری عبارت (Financial Conduct Authority) است که در واقع همان نهاد رگولاتوری بریتانیا است. این نهاد، امنیت مالی فعالین بازارهای مالی از جمله فارکس را تضمین می‌کند. در راستای رسیدن به این هدف FCA قوانین متعددی دارد که پیروی از آن‌ها شفافیت لازم را در اختیار افراد قرار می‌دهد.

FCA فعالیت خود را از سال 2013 شروع کرده و تا به امروز در راستای حفظ حق و حقوق مصرف کنندگان تلاش چشم گیری کرده است. این شرکت رگولاتوری در صورت مشاهده هرگونه تخلف می‌تواند با کارگزاری و یا بروکرهای فارکس برخورد لازم را داشته باشد. از جمله نهادهای مورد نظارت FCA می‌توان به بانک‌ها، بازارهای بورس، بروکرها و شرکت‌ها (دولتی و یا خصوصی) اشاره کرد.

رگوله CySec

این نهاد نظارتی فعالیت خود را سال ۲۰۰۱ در کشور قبرس کلید زد. تمامی فعالیت‌های مالی نهادهای فعال در کشور قبرس تحت نظارت این رگوله فعالیت دارند. معمولاً بروکرهایی که به ایرانیان خدمات ارائه می‌کنند نیز تمایل به دریافت این رگوله معتبر دارند. این شرکت رگولاتوری در سال ۲۰۰۴ به اتحادیه اروپا پیوست که در آن مقطع از اهمیت بسیاری برخوردار بود.

پس از پیوستن رگوله cysec به اتحادیه اروپا این نهاد ملزم به پیروی از استانداردهای مالی اتحادیه شد که امنیت بیشتری را برای مشتریان به همراه داشت. این نهاد در طی سال‌ها فعالیت خود شاهد اصلاحاتی در قوانین بوده است. به عنوان مثال در سال ۲۰۰۸ و پس از بحران مالی به وجود آمده در جهان، قوانین نظارتی این مجموعه سفت و سخت‌تر از پیش ادامه یافت.

بروکرها برای دریافت این رگوله باید دارای سرمایه اولیه کافی، مدارک معتبر و منطبق بر استانداردهای لازم، مدارک دال بر شفافیت فعالیت‌های مالی و تیمی حرفه‌ای باشند.

 

رگوله‌های معتبر فارکس

 

رگوله ASIC

یکی دیگر از رگوله‌های مطرح حوزه معاملات مربوط به نهاد نظارتی استرالیا است. این رگوله به مدیریت و نظارت نهادهای مالی از جمله بروکرهای فارکس در استرالیا و اقیانوسیه می‌پردازد.

تمامی شرکت‌های مالی، بیمه‌ها و یا بروکرهای فارکس برای دریافت این رگوله ملزم به رعایت قوانین ASIC هستند. این نهاد به طور مرتب فعالیت مجموعه‌های رگوله دار را بررسی می‌کند و در صورت وجود مشکل به سرعت برخورد لازم را انجام می‌دهد. این دقت و سرعت عمل در نظارت بر فعالیت شرکت‌ها ASIC را تبدیل به یکی از معتبرترین رگوله‌های مالی در جهان کرده است.

آیا ایرانیان می‌توانند از خدمات رگولاتورهای فارکس بهره ببرند؟

کشور ایران طی دهه‌های اخیر با مشکلات متعددی به سبب تحریم‌های بین المللی مواجه شده است که عدم فعالیت بروکرهای فارکس یکی از آن‌ها است. با وجود این که تمامی افراد امکان شرکت در بازار فارکس را دارند؛ اما بسیاری از بروکرها اجازه ثبت نام و احراز هویت شهروندان ایرانی را نمی‌دهند. به همین سبب انتخاب تریدرها در این زمینه نسبت به شهروندان دیگر کشورها بسیار محدودتر می‌شود.

بروکرهای برتر آمریکایی و اروپایی معمولاً اولین انتخاب معامله گران هستند؛ اما ایرانیان به دلیل شرایط موجود به بروکرهای کم اعتبارتر روی می‌آورند که فاقد رگوله‌های معتبر هستند. البته لازم به ذکر است بروکرهایی به نام و با سابقه وجود دارند که در این حوزه به ایرانیان خدمات ارائه می‌کنند.

لازم به ذکر است رگوله‌های دریافتی این بروکرها در صورتی که مشکلی برای مشتری‌های ایرانی بیفتد پشتیبانی لازم را ارائه نمی‌دهند. به این معنی که عملاً شما نمی‌توانید از خدمات رگوله استفاده کنید؛ اما می‌توان رگوله‌های دریافتی را مبنایی برای سنجش اعتبار بروکر در نظر گرفت.

نتیجه‌گیری

در نهایت می‌توان گفت رگوله‌ها نقشی کلیدی در اعتبارسنجی بروکرهای فارکس ایفا می‌کنند. بررسی رگوله‌های دریافتی بروکر پیش از افتتاح حساب باید جزو اولویت‌های تریدرها باشد. برای بررسی صحت اطلاعات درج شده در سایت بروکر حتماً به سایت رسمی هر رگوله مراجعه کنید. باوجود عدم امکان استفاده از خدمات رگوله‌ها برای ایرانیان کماکان نمی‌توان نقش آن را در انتخاب بروکری معتبر نادیده گرفت.

سؤالات متداول

چرا دریافت رگوله برای بروکرهای فارکس اهمیت دارد؟

کسب رگوله دلیلی بر اعتبار و تحت نظارت بودن بروکر است که اعتماد مشتریان را به همراه دارد.

آیا رگوله‌ها دائمی هستند؟

خیر در طول زمان فعالیت مالی بروکر مورد بررسی قرار می‌گیرد و در صورت مشاهده هرگونه تخلف رگوله سلب شده و بروکر مجبور به پرداخت جریمه‌های سنگین می‌شود.

آیا همه رگوله‌های موجود معتبر هستند؟

خیر، بسیاری از رگوله‌های موجود در این حوزه فاقد اعتبار لازم برای فعالیت‌های مالی بروکرها هستند.

بروکر لانچر متخصص در راه اندازی بروکر فارکس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!