تفاوت بروکر A-BOOK و B-BOOK به زبان ساده

تفاوت بروکر A-BOOK و B-BOOK به زبان ساده

بروکرهای A-BOOK و B-BOOK چه هستند و چگونه کار می‌کنند؟

در شروع مسیر معامله‌گری برای بسیاری از معامله‌گران مدل اجرایی بروکر فارکس بی اهمیت است اما  با توجه به پیچیدگی‌های موجود در دنیای معامله‌گری، شناخت عمیق‌تر تفاوت‌ها بین بروکرهای A-BOOK و B-BOOK به تریدر کمک می‌کند بهترین انتخاب ممکن را داشته باشد تا در بازاری که بیشتر از ۹۰ درصد افراد به دلیل نداشتن پلن معاملاتی و مدیریت احساسات ضررده هستند، دغدغه شیطنت‌‌های احتمالی بروکر فارکس  به مشکلاتش اضافه نشود.

رویکردها و استراتژی‌های این دو نوع بروکربرای مدیریت معاملات تریدرها کاملا متفاوت است. به همین دلیل درک و فهم دقیق تفاوت‌های آن‌ها می‌تواند، در تصمیم نهایی تریدر در انتخاب کارگزار کاملا تاثیرگذار باشد.

واسطه شفاف بین معامله‌گر و بازار اصلی بروکرهای A-BOOK هستند. در واقع سفارشات مشتریان بدون هیچ تأخیری و مستقیماً به بازار یا تأمین‌کنندگان نقدینگی انتقال داده می‌شود. به بیانی ساده‌تر بروکر A-BOOK فقط نقش واسط را دارد و در نتایج معاملات نمی‌تواند نقشی داشته باشد. سود اصلی این مدل بروکر از طریق کمیسیون یا اسپرد دریافت می‌شود.

یکی‌از مزیت‌های اصلی آن همسو بودن منافع بروکر با منافع مشتری است. سود تریدر از جیب بروکر پرداخت نمی‌شود و برعکس ضرهای احتمالی معامله‌گر نیز منفعتی اضافه برای بروکر مدل  A-BOOK ندارد.

اما در نقطه مقابل، بروکرهای B-BOOK هستند که سفارشات مشتریان را به صورت داخلی مدیریت می‌کنند (بروکر معمولا طرف دیگر معامله است)  سفارشات مستقیماً در بازار اصلی اجرا نمی‌شود. بنابراین یک تضاد منافع آشکار شکل می‌گیرد، در واقع سود تریدر به ضرر بروکر است و برعکس با ضررهای معامله‌گران بروکر سود بیشتری کسب می‌کند. معمولا بروکرهای B-BOOK با کاهش اسپرد یا حذف کمیسیون به دنبال جذب تریدرهای جدید هستند اما باید در نظر داشت آیا مزایای ایجاد شده ارزش مخاطرات احتمالی تضاد منافع با بروکر را دارد یا خیر!

معامله‌گران باید با توجه به نیازها، اهداف مالی شخصی خود و میزان تحمل ریسک اقدام کنند تا بهترین انتخاب ممکن را انجام دهند. دانستن اینکه کدام نوع خدمات بروکر با سبک معاملاتی شما سازگار است نه تنها باعث افزایش سطح رضایت شما خواهد شد بلکه احتمال موفقیت مستمر و بلندمدت را نیز افزایش خواهد داد.

تاخیر در اجرا، کندل سازی‌ در هیجان و بحران بازار، افزایش غیراستاندارد اسلیپیج و … می‌تواند در برخی بروکرهای B-BOOK اتفاق بیفتد.

تفاوت بروکر A-BOOK و B-BOOK

بروکرهای A-BOOK شفافیت و ارتباط مستقیم با بازار جهانی

اگر به دنبال خریدوفروش بدون واسطه، مطمئن و با شفافیت کامل در بازار فارکس هستید و از دخالت بروکر در قیمت‌گذاری نگران هستید، بروکر لانچر خدمات بروکرهای  A-BOOK را توصیه می‌کند. در مدل A-BOOK بروکر سفارشات مشتریان را مستقیماً به بازار منتقل می‌کند. بسیاری از سرمایه‌گذاران حرفه‌ای و مبتدی استفاده از خدمات این نوع بروکرها را حتی با هزینه بیشتر ترجیح می‌دهند.

بروکرهای B-BOOK مدیریت داخلی معاملات

اگر کاهش هزینه‌های معاملاتی (اسپرد و کمیسیون ) و امکان ارائه خدمات سفارشی‌تر برای تریدر اهمیت دارد بروکر مدل B-BOOK به این نیازها و خواسته‌ها پاسخ بهتری می‌دهد. بهره‌وری بیشتر در سرمایه‌گذاری، تجربه‌ای شخصی‌سازی‌شده از دیگر دلایلی است که محبوبیت  این مدل بروکرها را برای برخی تریدرها افزایش داده است.

هشدار: بیشترین شکایات تریدرها از بروکرهای مدل B-BOOK است.

دلایل انتخاب بین A Book و B Book

تجربه: معمولا تریدرهای باتجربه و حرفه‌ای (حقیقی و حقوقی) مدل A Book را به دلیل شفافیت بالا و قیمت‌های دقیق و رقابتی ترجیح می‌دهند، اما تریدرهای مبتدی معمولا به دلیل هزینه‌های کمتر معاملاتی و سرعت بالاتر به B Book علاقمند هستند.

ریسک: تریدرهایی که ریسک پذیر هستند معمولا از مزایای بروکرهای B Book استفاده می‌کنند.

نوع نماد معاملاتی: با توجه به نوع دارایی که قصد معامله آن را دارید (مثلاً ارز، سهام یا کالاها)، ممکن است مدل A Book یا B Book برای شما مناسب‌تر باشد.

قوانین: عامل تعیین‌کننده‌ای بعدی رعایت قوانین نظارتی در مناطق مختلف جهان است. تریدرهایی که قوانین سخت‌گیرانه‌ نظارتی برای آنها اهمیت دارد، ممکن است مدل A Book را انتخاب کنند.

اهداف مالی: اهداف کوتاه مدت یا بلندمدت تریدر ممکن است نقش کلیدی در تصمیم گیری ایفا کند. (نسخه واحدی برای همه تریدرها وجود ندارد)

تفاوت بروکر A-BOOK و B-BOOK

بروکر هیبریدی

بروکر هیبریدی با شناسایی نقاط ضعف و قوت، ترکیبی از هر دو مدل است (بروکرهای A-BOOK و B-BOOK ) بروکر با استفاده از الگوریتم‌های اختصاصی و تحلیل‌های داده‌ای پیچیده، برخی سفارشات را به صورت داخلی مدیریت می‌کند (بدون ارسال سفارش به بازار اصلی) و برخی سفارشات بزرگ را بدون دخالت و مستقیم به تأمین‌کنندگان نقدینگی انتقال می‌دهد. معمولا بروکر بر اساس فیلترهای اختصاصی (میزان سپرده، اهرم و …) به صورت اتوماتیک تصمیم گیری می‌کند تا ریسک برای بروکر و تریدر به حداقل برسد.

بررسی میزان نقدینگی و سرعت اجرای سفارشات

معمولا محدودیت نقدینگی برای بروکرهای مدل A-book وجود دارد، اگر در شرایط خاص تامین‌کنندگان نقدینگی به اندازه کافی فعال نباشند، امکان تاخیر در اجرای سفارشات و حتی افزایش اسلیپیج وجود دارد. اما در بروکر B-book اجرای سفارشات داخلی است و کمبودی برای نقدینگی وجود ندارد بنابراین سرعت اجرا معاملات بالا است. برای کاهش ریسک مدل‌های A یا B  معمولا از روش هیبریدی استفاده می‌شود تا سرعت اجرا و کیفیت خدمات افزایش پیدا کند.

برای راه اندازی بروکر فارکس A-BOOK و B-BOOK با بروکر لانچر تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!