بررسی صفر تا صد رگوله ASIC
کمیسیون اوراق بهادار و سرمایهگذاری استرالیا (ASIC) نهاد تنظیمکننده خدمات مالی این کشور است که در سال ۲۰۰۱ تأسیس شده است. نقش اصلی این کمیسیون، اجرای قوانینی است که به تضمین وجود بازارهای عادلانه و شفاف، حفاظت از حقوق مصرفکنندگان و حفظ یکپارچگی نظام مالی کمک میکند.
ASIC نظارت بر طیف گستردهای از نهادهای مالی از جمله بانکها، شرکتهای بیمه، کارگزاران و اپراتورهای بازار را بر عهده دارد. این نهاد اطمینان حاصل میکند که این مؤسسات به الزامات قانونی خود پایبند باشند، خدمات و محصولات مالی بهصورت عادلانه بازاریابی و فروش شوند. در ادامه این مقاله از بروکر لانچر قرار است تا بیشتر با این رگوله آشنا شویم و اهمیت آن برای معاملهگران ایرانی فارکس را بشناسیم.
تاریخچه رگوله ASIC
ASIC در سال ۱۹۹۱ بهعنوان کمیسیون اوراق بهادار استرالیا (ASC) آغاز به کار کرد و جانشین کمیسیون ملی شرکتها و اوراق بهادار (NCSC) و ادارههای امور شرکتی در ایالتها و سرزمینهای مختلف شد. در سال ۱۹۹۸، مسئولیت حفاظت از حقوق مصرفکنندگان در حوزههای بازنشستگی، بیمه و اخذ سپردهها را بر عهده گرفت و سازمان به کمیسیون اوراق بهادار و سرمایهگذاری استرالیا (ASIC) تغییر نام داد.
نقش، وظایف و اختیارات ASIC در قانون کمیسیون اوراق بهادار و سرمایهگذاری استرالیا (ASIC Act) مشخص گردید که در سال ۲۰۰۱ تصویب شد. در سال ۲۰۱۰، ایسیک مسئولیتهای اضافی نظارت بر شرکتهای متولی، اعتبار مصرفکننده و کارگزاریهای مالی را بر عهده گرفت و همچنین نظارت بر معاملات در بازارهای مجاز سهام، مشتقات، فیوچرز استرالیا را بر عهده گرفت.
رگوله ASIC در چه زمینههای خدمات ارائه میدهد؟
- حفاظت از حقوق مصرف کنندگان: رگوله ASIC بر وامهایی نظارت دارد که بروکرها به معاملهگران CFD میدهند و اجازه هیچ گونه اعطای وام خارج از سقف را به آنان نمیدهد.
- خدمات مالی: تمامی صندوقهای بازنشستگی، مدیریت شده، سهام و اوراق بهادار، ابزارهای مشتقه و بیمههای مالی بروکرها تحت نظارت ASIC است تا خدمات خارج از توان بروکر ارائه نشود.
- الزام به انجام تعهدات قانونی: رگوله ASIC نه تنها در نقش قانون گذار برای بروکرها ظاهر میشود؛ بلکه بر اجرای تعهدات قانونیشان هم نظارت میکند و هر گونه تخلف را با جریمههای سنگین رو به رو خواهد کرد.
آیا رگوله ASIC برای ایرانیان معتبر است؟
از آن جا که ایرانیان به علت تحریمهای مالی بین المللی اجازه استفاده از بروکرهای با رگوله اروپایی را ندارند؛ رگولههای معتبر برای مردم عزیز کشورمان از آفریقا و استرالیا میآیند. اگر به لیست بروکرهای همکار با ایران توجه کرده باشید؛ هیچ کدام رگوله معتبر اروپایی ندارند.
رگوله ASIC در میان رگولههای معتبر برای ایرانیان قرار دارد که به مراتب از رگولههای آفریقایی نیز بهتر است. از آن جا که ایرانیان زیادی در استرالیا حضور دارند؛ دریافت خدمات پشتیبانی از این رگوله برای معاملهگران فارکس بسیار راحتتر است و نتیجه بهتری نیز خواهد داشت.
چگونه صحت رگوله ASIC یک بروکر را بررسی کنیم؟
اکثر بروکرها بخشی تحت عنوان رگولیشن دارند که مدارک رسمی سازمانهایی را در آن جا میگذارند که تحت نظارتشان فعالیت میکنند. راه حل اول این است که به این بخش مراجعه کنید و بر روی مدارک رگوله ASIC کلیک کنید تا به صفحه اصلی رگولاتوری استرالیا هدایت شوید و مدارک و صفحه رسمی بروکر را در این بخش مشاهده کنید.
راه حل دوم این است که با مراجعه به سایت https://regulatoryportal.asic.gov.au/ بروکر مد نظر خود را جست و جو کنید و از صحت اطلاعات و اعتبار این بروکر مطمئن شوید. این سایت تمامی اطلاعات از جمله تاریخ صدور و انقضای مجوزها، هشدارها و قوانین و مقررات بروکر را به شما نشان میدهد.
مزایای بروکرهای تحت نظارت رگوله ASIC
- شفافیت: بروکرهای تحت رگوله ASIC به صورت ۲۴ ساعته اطلاعات خود را به سازمان ارسال میکنند و هر گونه فعالیت در سایت رگولاتوری قابل مشاهده است.
- امنیت سرمایه: رگوله ASIC تقریباً تمامی جنبههای مالی بروکر را تحت نظارت دارد تا هیچ گونه مشکلی برای سرمایه معاملهگران پیش نیاید و با شرایط خاص معاملات را بیمه نیز میکند.
- نظارت دائمی: بروکرهای دارای رگوله ASIC در هفت روز هفته و ۲۴ ساعت شبانه روز تحت نظارت این سازمان هستند تا استانداردها را رعایت کنند و فعالیت غیر قانونی انجام ندهند.
محدودیتهای بروکرهای تحت نظارت رگوله ASIC
- محدودیت در ارائه اهرم: بروکرهای ASIC تنها اجازه اعطای وامهای محدود به معاملهگران دارند که به معنای کاهش کمیت اهرمها است.
- عدم امکان انتشار تبلیغات فریبنده: رگوله ASIC روی تبلیغات بروکرها هم نظارت دارد و اجازه نمیدهد که بروکری با وعدههای دروغین اقدام به جذب کاربر کند.
کلام پایانی
رگوله ASIC یکی از رگولههای معتبر استرالیا است که بسیاری از بروکرها تحت نظارتش در حال فعالیت هستند. با وجود این که شکایت و پیگیری از بروکرها برای ایرانیان امری غیر ممکن است؛ اما به نظر میرسد که میتوان به خدمات این رگوله اعتماد کرد و در صورت نیاز از کشور استرالیا اختلافات مالی با بروکر را حل و فصل کرد.
بیشتر بدانید: بروکر مارکت میکر چیست؟
سؤالات متداول
آیا رگوله ASIC پیگیر شکایات ایرانیان از بروکرها میشود؟
اینطور میتوان گفت که ایرانیان برای شکایت و پیگیری بروکرها از طریق رگوله ASIC کار راحتتری را در پیش دارند و با سازمان معتبرتری نسبت به سایر رگولهها رو به رو هستند؛ اما نمیتوان با اطمینان صد در صد از پیگیری شکایات صحبت کرد.
چه بروکرهایی تحت نظارت ASIC هستند؟
بروکرهای ایکس چیف، مونیتا مارکتس و اپوفایننس از جمله مشهورترین بروکرهای تحت نظارت ASIC هستند.
بروکر لانچر متخصص در اخذ رگوله بروکر فارکس